Ga jij naar de onderwijsbeurs om je te oriënteren op opleidingen en studies?

Tip 1: Bereid je voor!
Dit doe je door de website van de onderwijsbeurs te bezoeken. De beurs is gratis toegankelijk maar een e-ticket heb je nodig om binnen te komen. Dus vooraf online aanmelden.

Tip 2: Kijk welke opleidingen er op de beursvloer aanwezig zijn!
Wil je er zeker van zijn dat de opleiding waar je belangstelling voor hebt ook op de beurs  aanwezig is, kijk dan naar de plattegrond en de aanwezige stands. De website geeft alle informatie hierover. Niet alle opleidingen en studies en niveau’s van opleidingen zijn aanwezig. Er is slechts een kleine greep uit het grote aanbod. Om teleurstelling te voorkomen is voorbereiding ook nu weer belangrijk.

Tip 3: Vraag een speedcoach gesprek aan met een coach.
Wil je een kort gesprek van 15 minuten waar jij centraal staat? Ga dan bij binnenkomst op de beurs direct naar de stand voor de inschrijving van je speedcoach gesprek. Je kan je alleen aanmelden op de dag zelf. Start je bezoek aan de beurs hiermee!

De voorbereiding voor jou is nu: noteer je talenten, schrijf op wat je leuk vindt om te doen. Vul het kaartje dat je bij de inschrijfbalie coach-gesprek krijgt volledig in. Dan kan je goed voorbereid het gesprek in en haal je het hoogte resultaat uit het gesprek. Jij weet daarna wat je volgende stap is in het maken van je studiekeuze. 

BONUS Tip:
Weet je nog niet wat je wil, wie je bent en welke studie daarbij hoort? Dan kan ik je helpen met je oriëntatie zodat jij het WEL weet!

Voorbereiden, samen met vrienden of juist alleen, zorgt ervoor dat je een succesvol bezoek aan de Onderwijsbeurs hebt! Hoe leuk is dat?